Gezondheid

Yoga – Een Spiritueel Perspectief

Yoga Ede

 

 

 

 

In deze huidige tijd, waarin recente Westerse medische praktijken zich steeds meer bewust worden van de waarde van flexibiliteit en dieet, bevindt yoga zich in een goede positie om een soortgelijk pad te volgen, dat in feite een natuurlijke staat is van menselijk welzijn en pure balans en ontspanning. Net zoals de body fitness industrie mensen heeft aangemoedigd om natuurlijke keuzes te vinden voor de frames en Sjamanen internationaal die term hebben erkend als het meest waardevol voor het bevorderen van hun verbinding met hun eigen innerlijke zintuigen en energieën, is yoga in een zeer goede positie om hetzelfde concept te omarmen en te gebruiken – en er echt een verschil in te maken, ook.

Yoga is veel meer dan alleen een holistische manier om het fysieke bewustzijn en de gezondheid te verbeteren. Yoga is een relatie – tussen lichaam en geest, hart en geest, zelf en lichaam. Yoga is een manier om stil te staan bij je unieke staat van zijn en de verbinding tussen jezelf, je omgeving om je heen en het universum waarin we allemaal leven. Yoga is een volledige eliminatie van dualiteit en is op die manier een multi-dimensionaal en holistisch middel tot zelfrealisatie – van het hebben van een perfecte relatie van geest-lichaam-geest.

Yoga is een proces van yogapraktijken, die i. Tonen, d.w.z. voeten, handen en lichaamsbewegingen. De yoga vloeit voort uit een diepe visualisatie van de spieren van het lichaam en de karperontsteking met mentaal bewustzijn tot episoden van oer-heelheid. Het is een mentaal-emotionele en fysieke oriëntatie op de diepe aanwezigheid van het eigen wezen – en een concentratie van het bewustzijn van een persoon, die zijn toestand vindt in het hele lichaam en de omgeving van de persoon.

dansers van yoga ernaar streven te ontwikkelen, of preciezer gezegd, de dans zelf in hun lichaam te brengen. Hoewel toegewijden aan de moderne vergelijkende dans zich routinematig bezighouden met de waarneming van de dans, met de dans die zij werkelijk zijn, en de harmonie en het evenwicht die zij in hun lichaam zullen manifesteren, is het moeilijk iemand voor te stellen die op zijn eigen specifieke geluid zou kunnen dansen, of die over een podium zou kunnen dansen terwijl hij zijn handen vasthoudt, of die zou kunnen dansen en vliegen – in welk aspect van interne dans dan ook. Yoga probeert elke vorm van dansen op zijn eigen klank mogelijk te maken en op die manier het lichaam te verwarmen en de geest en het hart te versterken.

Wat is Yoga? Yoga is een en ketting filosofie van Yoga die tracht de principes en praktijken aan te tonen die samenhangen met een holistisch, gedragen, geest voorgesteld als het integrale geheel van het menselijk bewustzijn. Yoga is een filosofische beweging en bewust een lichamelijke beweging van lichaam, geest en ziel. Yoga is parallel aan wetenschap, spiritualiteit en psychologie. Het gevoel van een persoon is soms direct gerelateerd aan de innerlijke ervaring van die persoon. Yoga is een manier om je geest te herkennen, om te leren je bewustzijn te gebruiken, en om jezelf te realiseren. Yoga is gericht op het bijbrengen van een diep gevoel van innerlijke rust, lichamelijk welzijn, vrede, eenheid met het universum en gemoedsrust. Yoga ontwikkelt het bewustzijn van het universele principe “ik” waarvan de hele mensheid een integraal deel is, en inspireert tot een sterk respect voor het menselijk potentieel en de psychologische drang om te groeien, te stretchen en te benutten.

Yoga is een filosofie gewijd aan het verbeteren van ons lichaam, onze omgeving, ons bewustzijn en onze gemoedstoestand. Yoga is een lichaamsgerichte manier van leven die de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en een geharmoniseerd leven bevordert. Maar Yoga is meer dan alleen lichamelijke oefeningen in het streven naar zelfverbetering (een goed boek – genaamd Yoga Body). Yoga is ook een psycho spiritueel proces van transformatie van geest, lichaam en geest tot een nog grotere expressie van meesters. Yoga wordt gezien als een progressief begrip van de integrale eenheid en eenheid van alles in de natuur.

Yoga wordt voorgesteld als een middel tot geestelijke en spirituele afstemming. Yoga is een fysieke en emotionele therapeutische beweging die de innerlijke harmonie en gezondheid van geest, lichaam en ziel omvat. Yoga is een directe en persoonlijke ervaring die mensen helpt zich te realiseren wat hun ware zelf is en wat het doel van het leven is.

lees meer: