Gezondheid

Rugpijn begrijpen

Rugklachten Soest

 

 

 

 

 

 

Als we weten wat rugpijn is, kunnen we het hebben over de oorzaak en de behandeling ervan.

Wat is rugpijn

Chronische rugpijn is een hele lichaamspijn die we ons maandagochtend misschien nog herinneren van toen we kinderen waren. Hij slaat zonder waarschuwing toe, of we zijn ons er misschien pas van bewust als hij al een tijdje aanhoudt. Als we eraan terugdenken, kan het geruststellend zijn om te bedenken dat de pijn niet wordt veroorzaakt door een val of een plotselinge ziekte. Rugpijn kan voor sommigen een lange aanhoudende en vrij regelmatigeVerzoek aan de dokter kan de katalysator zijn voor verscheidene weken, of maanden. Het blijft maar terugkomen. Er is niet veel wat u er aan kunt doen. Hier is wat de experts voor u kunnen doen.

– Als u plotseling hevige rugpijn krijgt, moet u zo snel mogelijk een arts raadplegen. Als het al een paar dagen of meer dan een paar weken geleden is, kunt u het beste iemand bezoeken die gespecialiseerd is in de behandeling van rugklachten. Probeer het niet met uw gewone arts op te lossen. Als u een arts bezoekt die gespecialiseerd is in rugklachten, zult u veel geluk hebben en een ervaren behandelaar aantreffen.

-Oorzaken van rugpijn. Er zijn verschillende oorzaken van chronische rugpijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

Artritis: Ankylosing Spondylitis, Osteoarthritis.

Carpaal Tunnel Syndroom: Carpaal Tunnel Syndroom, dat ook wel TTS wordt genoemd. Het wordt veroorzaakt door schokken op de pols en handzenuwen.

Hernia: Een hernia treedt op wanneer de schijf tussen de botten in de wervelkolom op de zenuwen wordt gedrukt die de wervelkolom verlaten. Het wordt vaak veroorzaakt door een plotseling letsel, maar het kan gebeuren ongeacht de leeftijd. Een arts kan niet met u bespreken of het door een ongeval is veroorzaakt of dat het gewoon bij het ouder worden hoort.

– gelokaliseerde rugpijn: Er is meestal pijn gelokaliseerd op de punt van uw rug; het kan dof en kloppend zijn, of het kan extreem scherp zijn. U en uw arts zullen de bron van de pijn moeten bepalen voordat een behandelplan kan worden opgesteld.

– systemische rugpijn: Als u pijn heeft in uw hele lichaam, kan het zijn dat u een systemische ziekte heeft, zoals lupus, reumato├»de artritis of sclerodermie.

– infectie en gerelateerde rugpijn: Het kan zijn dat u een kleine infectie in uw rug heeft die rugpijn veroorzaakt. Als die langer dan een paar dagen aanhoudt, moet u naar de dokter gaan om te kijken wat er aan gedaan kan worden om u te helpen.

– letsel aan de ruggengraat: Als u vermoedt dat u een letsel aan de wervelkolom heeft dat rugpijn veroorzaakt, moet u zo snel mogelijk naar een arts gaan. Als het veroorzaakt is door een auto-ongeluk, hoe eerder u behandeld wordt, hoe beter. Het kan zelfs zo zijn dat u moet worden geopereerd als er sprake is van ernstige blijvende schade.

– spierspasmen: Als u strakke en gespannen spieren hebt, vooral in uw rug, moet u naar de dokter om uit te zoeken waarom. Soms kunnen deze spieren worden veroorzaakt door spierspanning en ontsteking als gevolg van een slechte behandeling van een zenuw die de bekkenkam wordt genoemd.

-Verdoving: Verdovingsinjecties helpen het ongemak te verminderen dat kan worden veroorzaakt door plaatselijke rugpijn. Dit geldt ook voor elk type spinale anesthesie.

-Rustige wervelkolom: Als uw rug veel pijn heeft, is rust soms net wat u nodig heeft om de dag door te komen. In bed liggen kan de pijn verminderen, en het kan ook voorkomen dat u uw rug een tijdje moet buigen.

lees meer: