Gezondheid

Relatietherapie

Relatietherapie Haarlem

Veel partners zouden willen dat ze meer tijd met elkaar konden doorbrengen. Met de komst van de moderne technologie zijn er veel helpende beroepen die het mogelijk maken dat zeer druk bezette mensen bij de persoon kunnen zijn als zijn of haar problemen aan het bewustzijn ontglippen. Een van deze hulpverlenende beroepen, relatietherapie, kan uw sleutel zijn tot hernieuwde intimiteit.

Relatietherapie is een geheel van therapeutische technieken dat veel vergt van de persoon die verandering wenst. De persoon die denkt dat relatietherapie iets voor hem of haar is, is bevooroordeeld omdat de technieken niet prettig zijn voor de persoon die lijdt aan verwarring en gevoelens van eenzaamheid. Zijn of haar angst, het gevoel van eenzaamheid, kan zijn of haar vermogen belemmeren om een gezonde relatie aan te gaan.

Relatietherapie kan weliswaar werken als de persoon die erin gelooft probeert om te gaan met echte relatieproblemen, maar de persoon die in conflict is met een probleem als gevolg van zijn of haar chronische angst en onvermogen om contact te maken met andere mensen, kan beter worden geadviseerd door gespecialiseerde emotionele therapieën die een stapje verder zijn. Relatietherapie houdt in dat de realiteit van niet in staat zijnde partners wordt onderzocht en dat wordt geprobeerd conflicten op te lossen.

Met behulp van de nieuwste psychologische en psychosociale technieken beoordeelt de relatietherapeut de eetstoornis of de samen voorkomende stoornissen van de partner, terwijl hij of zij hem of haar leert zich bewust te worden van betere manieren om de persoon therapeutische en persoonlijke steun te bieden. De therapeut zal de persoon leren over de kracht om intimiteit te vernieuwen door middel van verschillende manieren en methoden. Het essentiële doel van deze vorm van therapie is om een gezonde balans te creëren in het aantal eigenschappen die de persoon en zijn of haar partner gemeen hebben.

In zijn ruimere opvatting tracht de relatiebehandelingsmethode het verschil tussen de persoon en zijn of haar partner te verkleinen. Daardoor wordt de psychologische en sociale steun in relaties vergroot. In combinatie zullen de twee personen genieten van een opmerkelijk niveau van emotionele regulatie. Het belangrijkste doel van de meeste relatietherapie is de individuele gelijksoortige psychologische of emotionele patronen van de partners. Interventies op hun meest voorkomend, tijdens de uitleg van. Huwelijkstherapie, werksessies, gezinssessies, enz. zijn bedoeld om ‘de dialoog aan te gaan met de persoon die voor hen staat en aan hun kant staat. In plaats van hem/haar te ondersteunen om de gewenste toestand te bereiken, gaat alle aandacht naar het ontleden van de individuele basis voor zijn/haar problematische emotionele processen.

Gebieden die aan bod kunnen komen in relatietherapie zijn onder andere: Imm Tigu: Transmutatie van het Verlies van Macht; oefenen van zelf kalmerende strategieën met behulpzame suggesties en subliminale boodschappen samen met ontspannende muziek. (Takahashi, 1998) beoordelingen (de persoon helpt met het gedrag van zijn partner) Vergevingsproces (onvoorwaardelijke liefde) Confrontatieproces Vijandigheidsproces (proberen te controleren) Onderbrekingsproces (het maken van verwaand gedrag zeuren) Verkenning en Woedebeheersing Planning voor de toekomst (in de komende jaren) Helpen naar een meer bevredigende romantische relatie Doeltreffende communicatievaardigheden Gezond zelfvertrouwen Gezond Lichaam Trek op methoden die gebruikt worden door koppels waarvan we vinden dat ze ons gekwetst hebben. Dit kan een rationeel aanvaarde methode zijn, dat wil zeggen, een beproefde methode van emotionele ontlading. Alles wat beschouwd wordt als gepubliceerd in een professioneel tijdschrift zal een beginnende partner helpen met oordelen.

Voordelen van de professionele privé-ondersteuning zijn: a) het is handig en veel duurder b) niet aan het Atkinson-syndroom lijdenc) een andere gerichtheid op relaties die nog steeds “gericht is op werk of thuis”. Wat kan het stel in conflict gemeen hebben? Elkaar helpen manieren te vinden om hun situatie te accepteren Elkaar helpen destructieve patronen te doorbreken die de partner in conflict houden Helpt de partner zichzelf ervan te overtuigen dat het tijd is voor verandering en dat het tijd is om je eigen goedkeuring meer op de voorgrond te stellen.

Lees meer

Holistische psycholoog