Gezondheid

lagere voetverzorging

voetverzorging

Het onderbeen is een complex systeem dat veel onderdelen heeft en complexe mechanische aanpassingen vereist wanneer men te maken heeft met een ziekte zoals kanker. Daarom richt de oncologische voetverzorging zich op het wegnemen van kilometers en het verliezen van centimeters om de voet zelf centraal te stellen. Het doel van deze voetzorginterventie is om de trekspanning in de weefsels te verminderen, waardoor de tumor uiteen kan vallen. Door een proactief onderzoek kan de oncologische zorg beginnen, wat kan leiden tot een beter resultaat voor de patiënt.

De mechanische eigenschappen van de voet kunnen zeer indicatief zijn voor de graad van een ziekte die al dan niet aanwezig is. Het bepalen van de werkelijke treksterkte van de voet van de patiënt is het begin van elk behandelingsschema. Verwijdering van de voet en uitlijning van de gehele onderste extremiteit van de patiënt is de volgende stap. Dit moet langzaam beginnen en geleidelijk worden opgevoerd over een periode van drie tot vijf jaar totdat de gewenste resultaten zijn bereikt. De uitvoering moet in een logische volgorde verlopen van het meest perifere gebied naar het proximale gebied. Dit is vooral belangrijk omdat spataderen en spataders aanwezig kunnen zijn in de vroege stadia van de ontwikkeling van de ziekte. Er zijn aders die gemakkelijk vanaf het bed kunnen worden gevisualiseerd. Vasculaire echografie is een methode die gemakkelijk kan onthullen de aanwezigheid van eventuele aderen.

Wanneer de oncologische voetverzorging zich concentreert op de kankercellen in de hiel of de bal van de voet, dan is een andere methode die moet worden toegepast de lasertherapie. Een ader kan worden verdampt door een lichtpuls in de ader te sturen. Deze wordt uitgevoerd door een medisch oncoloog of een laserchirurg. Het kan ook worden uitgevoerd in een lasercentrum of een kliniek die gespecialiseerd is in lasertherapieën. Bij veel mensen die een oncologiebehandeling hebben ondergaan, zijn de aders met succes door lasertherapie verwijderd. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van meer oppervlakkige aderen en huidbehandelingen die niet-invasief zijn en gebruik maken van een plaatselijke verdoving. Bepaalde Patiënten kunnen een eenvoudige adertransplantatie operatie in plaats van een totaleVeinCut Laaggradige ontstekingen.

Oncologie is een nieuwer medisch specialisme dat pas sinds de jaren negentig bestaat. Veel mensen die al enige tijd aan alternatieve geneeskunde doen, raken nu betrokken bij oncologiechirurgie. Er zijn vandaag de dag vele soorten Oncologie klinieken op de markt, elk gericht op een specifieke aandoening. Het is belangrijk om een gecertificeerd lasercentrum of kliniek te zoeken die gespecialiseerd is in dit gebied van de geneeskunde.