Gezondheid

Hoe verzorgt u uw verband?

 

Revalidatie Zeeland

 

 

 

Het verband voor geïnfecteerde en beschadigde huid vereist tijdelijke verzorging totdat de huid weer in gewone, sociaal aanvaardbare kleding kan worden gedragen. De meeste verbanden voor geïnfecteerde huid zijn in witte of bleke kleuren, hoewel die in bepaalde perioden van het jaar kunnen overheersen. Het is belangrijk de huid te bedekken tegen blootstelling aan de zon, omdat zonlicht de infectie kan voorzien van de juiste voedingsstoffen die zij nodig heeft om zich te vermenigvuldigen en te groeien. Het verband moet droog en schoon worden gehouden.

van de patiënten kan worden verlangd dat zij zo weinig mogelijk werk verrichten en de nodige rust nemen. De meeste verliezen van spieren, zenuwen en pezen tijdens de revalidatie van een patiënt zullen langzaam genezen als ze droog en afgedekt worden gehouden. Gewoonlijk moet een afgedekte wond droog en schoon worden gehouden, afgezien van dagelijkse behandelingen.

Bedekte wonden kunnen in een zoutoplossing worden gedrenkt voor een snellere genezing. Gebruik geen hete baden en breng geen crème, lotion, poeder of iets anders dat aan de wond kan blijven kleven, aan. Wanneer de bedekte wond droog is, steriliseren (met warm water en een warme handdoek of luchtdroger) en een verband aanbrengen voor compressie.

Nadat het verband is verwijderd, reinigt u de wond en het verband met water en zeep. Gewoonlijk kunnen de hechtingen niet worden verwijderd, maar zichtbare littekens kunnen vaak wel worden verminderd. Afhankelijk van de patiënt en de ernst van de infectie, kan de arts antibiotica gebruiken tijdens en na het verwijderen van het verband.

Alle gevallen van hechtingen of nietjes moeten goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Dit voorkomt dat er een infectie optreedt. Zorg ervoor dat u alle grote incisies, scheuren of gaten die worden gerepareerd, goed schoonmaakt. Uw arts kan u specifieke reinigingsrichtlijnen geven. Alle hechtingen en krammen moeten op de juiste wijze worden verwijderd om te voorkomen dat er een infectie optreedt. Het verwijderen van krammen kan moeilijk zijn; ga naar de orthopedisch chirurg die u zal helpen bij de voorbereiding van deze verwijdering.

Tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk kan het zijn dat u diagnostische beelden te zien krijgt die tijdens uw revalidatie moeten worden bekeken. Het kan zijn dat u op de dag van uw behandeling een specialist moet spreken om de beelden te bekijken. Dit kan een geschikt revalidatietraject bepalen.

Het gebruik van het toilet en het verschonen van de luier wanneer een zuigeling of jong kind als besmettelijk wordt beschouwd, is bijzonder belangrijk. Leg uw kind nooit een luier, poeder of andere afscheiding aan voordat u een gesprek hebt gehad met de orthopedisch chirurg of een andere arts die in het ziekenhuis aanwezig is. Doorligwonden en huidirritaties kunnen voorkomen, en u kunt deze voorkomen door medicijnen te nemen, ijspakkingen op het gebied te gebruiken, en door dagelijkse huidcrèmes toe te staan om het getroffen gebied te laten genezen.

lees meer:

Balans behandeling
Bewustwording