Gezondheid

De voordelen van een massage

Ontspanningsmassage in Den Haag

 

 

 

 

 

De meeste massages worden uitgevoerd met behulp van een of meer massage-instrumenten, die elk hun eigen specialiteit hebben. De gebruikelijke manicure van vijfenzeventig dollar die in een cosmetische kliniek wordt gedaan, kost bijvoorbeeld ongeveer 250 dollar. De langere manicure in een nagelstudio kan twee keer zoveel kosten, en dan is de fooi nog niet eens meegerekend. De manicure in een medisch kuuroord is altijd goedkoper dan die in een salon. Een gediplomeerd behandelaar en/of massage-expert is de persoon die de handmassage voor de cliƫnt doet.

De voordelen van een massage zijn onder meer verlichting van pijn, vermindering van stress, ontgifting, reiniging van weefsel, en het vrijkomen van gifstoffen uit het lichaam. Massage kan ook verlichting brengen bij spierpijn, problemen die door een arts niet als ernstig worden beschouwd, en bij mensen die aan een ernstige ziekte lijden. Bovendien kan de massage een positieve invloed hebben op de lichamelijke conditie van mensen met een specifieke ziekte, verwonding of handicap. Het is niet ongewoon dat een massage wordt aanbevolen, aanbevolen, of zelfs voorgeschreven door artsen – dit geldt vooral voor regelmatig gebruik op specifieke delen van het lichaam.

De meest voorkomende vorm van massage die in kuuroorden wordt toegepast is de Zweedse massage. De invloedssfeer is dezelfde als die van de Zweedse massage, maar de manier waarop de strijkingen en druk worden uitgeoefend verschilt. Ook kan de masseuse, in plaats van op het drukpunt te duwen, zijn of haar handen gebruiken om het drukpunt vast te houden. De drukpunten liggen ook niet in het midden van het lichaam, maar iets lager aan de zijkant, en het rafelige gebied is geen integraal deel van het lichaam van waaruit extra druk wordt uitgeoefend.

De Zweedse massage is populair geworden in de afgelopen decennia met de opkomst van een nieuw type spa, het wonder van wat kuuroorden zijn geƫvolueerd, het nu wordt aangeboden in de glorie van de moderne tijd. De massage zou het gebruik van hulpmiddelen zoalsadegular magnesium steamers, unieke instrumenten die zijn cultureel ontwikkeld evenals verzameld uit diverse bronnen van staal, acryl, hout, en anderen te betrekken.

Intussen werd de oude kunst van het masseren ook door de ouden geobserveerd en gewaardeerd, een observatie die gemeengoed werd wanneer zij gepaard ging met Veel wijn, Veel conversatie, Veel libertijns gedrag, Veel tabaksrook en Veel koffiedrank. De oude mens observeerde ook de schoonheden vanresserushantedoor vrouwen in de oudheid, en Intenties waren pittig, hartstochtelijk, gastvrij, en zwervend. Vandaag de dag, met de samenloop van de snelle, fast-food wereld en de banaliteit van het huis, is de oude kunst van het masseren, toegepast op kleding, snel aan het verdwijnen.

lees meer: