Gezondheid

Carrière verandering

Loopbaancoach Haarlem

 

 

 

 

Carrièreverandering kan om verschillende redenen zijn. Soms is het omdat je gewoon geen baan hebt zoals geadverteerd, of misschien ben je het beu om te verliezen. Of misschien heb je een plateau in je carrière bereikt. In andere gevallen kan het zijn omdat je gewoon verveeld bent met je ideale baan, of dat de baan die je nu hebt niet meer stimulerend is. Misschien krijg je te weinig betaald, of zijn je waardevolle en unieke vaardigheden en talenten van invloed op de pakketten van je werkgever. Zelfs je baan, als je merkt dat je dat niet bent.

Als u geconfronteerd wordt met een langdurige periode van onvervulde verwachtingen, wat kunt u dan doen om vooruit te komen, een opwindende nieuwe carrière te vinden, een betere baan te zoeken bij een beter bedrijf, de tijd te nemen om uit te zoeken wat nodig en gewenst is. Je kunt ook beginnen met het verkennen van nieuwe opties. Je kunt iets vinden dat beter is dan wat je hebt. Je hebt veel verschillende carrièremogelijkheden. Of, wat je hebt, is misschien niet wat het zou moeten zijn. Of, in het geval van promotie, misschien is de werkomgeving van een werknemer niet lonend of motiverend voor de werknemer.

Het proces wordt “verlangen” genoemd

Of een individu nu vooruit gaat of nog steeds vastzit, het is een kwestie van zelfonderzoek en zelfmanagement. Stel jezelf een reeks vragen over jezelf.

o Wat is het gevaarssignaal? Wat zijn de specifieke uitdagingen en bedreigingen waarmee u wordt geconfronteerd? Wat zou u doen om die te overwinnen op weg naar tevredenheid en succes?

o Op langere termijn, wat zou ik willen dat mijn leven is? Wat wil ik elke dag en elk moment zeggen? Of, zou ik me 80% van de tijd vervelen?

o Hoeveel geld wil ik verdienen?

o Wat zijn je waarden? Waar sta je voor?

o Om wie geef je? Dit kan je familie zijn, je leeftijdsgenoten, kinderen, vrienden van vrienden, enzovoort.

o Welke loopbaancoach activiteiten zouden u gelukkig en vervuld kunnen maken?

Met wat voor soort mensen werk je graag?

o Waar wil je dat je carrière eindigt? Wat moet er gebeuren om die doelen te bereiken?

o Beschik ik over het vermogen, de vaardigheden, de talenten en het karakter om vooruit te komen in mijn carrière?

Zo niet, waarom niet? Geef jezelf een kans, en neem de bewuste beslissing om te veranderen en te ontdekken wat echt goed voor je is.

lees meer: