Gezondheid

7 redenen waarom coaching belangrijk is

coach den bosch

 

Leren maakt ons leven rijker en voller. Het stelt ons in staat wendbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, onze visie te verruimen en meer waardige doelen na te streven. Leren zonder te leren is als hopen een bestemming te bereiken zonder de boodschap gehoord te hebben of zoeken naar een nieuwe manier om een prachtige stad te bereiken maar niet weten hoe!

Succesvol leren is het resultaat van een zorgzaam partnerschap dat een omgeving biedt van empowerment en verantwoordelijkheid. Coaching maakt leren mogelijk. Het is de steun, begeleiding en feedback die de persoon in staat is zichzelf te geven om een positieve houding te creëren en te behouden en om succes te maximaliseren.

Coaching gebeurt in onderlinge overeenstemming tussen de cliënt en de coach. Het gaat om samenwerking tussen de cliënt en de coach, wederzijds vertrouwen, respect en openheid. Het wordt gedreven door de positieve intentie van de cliënt, zijn doelen en over het erkennen van zijn eigen potentieel.

De coach en de cliënt moeten samen verantwoordelijk zijn voor het coachingproces en beide een even belangrijke rol spelen. De coach moet streng, rechtvaardig, gepassioneerd en objectief zijn, terwijl hij tegelijkertijd de cliënt te allen tijde de baas moet blijven. De cliënt moet in staat zijn zijn behoeften en noden terecht te verduidelijken en hem trouw te houden aan zijn ideale zelf, terwijl de coach sterk, standvastig en confronterend moet zijn. Het is zijn taak de cliënt te vertrouwen en keuzes te maken over hoe de cliënt kan reageren en welke acties moeten worden ondernomen.

1. De coach is een persoon die reeds over vaardigheden, kennis en wijsheid beschikt, om de cliënt te helpen deze zelfkennis te verwerven. De rol van de coach, zoals in alle effectieve coaches ligt, is de cliënt te begeleiden en te ondersteunen bij het reflecteren op zijn eigen waarnemingen, te leren van wat hij doet en door vragen en zelfreflectie de volgende stappen te bepalen. Hij is een coach voor de cliënt omdat de cliënt de belangrijkste persoon in zijn leven is en zich daar toch het minst bewust van is.

2. De coach moet over voldoende persoonlijke vaardigheden en ervaring beschikken om te kunnen nadenken over zijn eigen leven, zijn eigen potentieel en zijn eigen wereld. Hij is in staat om de richting van de cliënt te voorspellen door het proces van reflectieve vraagstelling. In hun coachingrelatie komen beiden in een staat van actief luisteren, waarbij zowel de coach als de cliënt zinvolle risico’s moeten nemen en elkaar feedback moeten geven, zodat zij hun innerlijke werk kunnen leren kennen en deze ervaring kunnen ontwikkelen.

3. Het is van het grootste belang dat de coach in staat is de cliënt te helpen van zijn fouten te leren. Hij moet echt een goede luisteraar zijn om te begrijpen wat zijn cliënt werkelijk denkt, het centrum van de wereld, een oneindige spiegel, om hem te helpen in plaats van te klinken wat hij denkt als een autoriteit in de wereld van de cliënt die niet echt weet hoe het met hem gaat.

4. Bij coaching zeggen we dat de cliënt en de coach spreken en deze twee functies zijn met elkaar verbonden. Als de cliënt spreekt, luisteren zij en praten zij niet, maar in een dialoog van actieve samenwerking krijgt de cliënt een veel groter zicht op zijn wereld met al zijn mogelijkheden, frustraties, successen en potentiële bedreigingen. Deze aanwezigheid van bewustzijn stelt de cliënt in staat om in al zijn rijkdom zijn centrum te zien.

5. Een coach moet in staat zijn de zelfdiscipline aan de dag te leggen om zijn eigen bevrediging te onderzoeken door het proces van psychologische genoegens. In het belang van de cliënt en zichzelf moet de coach de tijd nemen om te onderzoeken wat zal helpen om zijn werk en ervaring in evenwicht te brengen, zodat de coach goed kan samenwerken.

Rik Colquitt, een Engelse rockmuzikant en coach, heeft zijn hele filosofie over coaching en het leven samengevat in zijn lied: “Iemand helpen zijn eigen weg te vinden”

“We moeten op een of andere manier. Het is een bittere pil om te slikken als je enthousiast bent. Het smaakt naar arrogantie als je meer in je eigen universum bent. Ik hoop dat je nooit valt. Omdat alle nadruk vandaag lijkt te liggen op degenen die herinneringen ophalen. Ik zou ze graag zien terugkijken, maar daar ben ik een beetje te serieus voor. Dit is mijn wereld, we zitten er toch allemaal samen in. ( divisies)

6. De grootste bedreiging is voor jezelf, je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Het zit in je geest. Tussen de regels door kun je lopen en praten met een MAINISERENDE afdeling. Dat moet je werk zijn als je een leidinggevende bent. In between zorgt voor hoe je met anderen omgaat. Dat moet je werk zijn als je een leider bent. Daartussenin is op de een of andere manier, aangeboren, voor ons allemaal, dat is ons hele leven. Het is waar die echte verbinding met de ander. Tussendoor tussen banen in en soms kunnen we de tijd hebben om te werken en anderen te helpen. Dat is de ruimte voor alles wat we nodig hebben om compassie te voelen. Terwijl we soms wachten om ons verhaal te vertellen, terwijl we wachten.

Lees meer

Burn out

Kinder coach